Naslovnica DRUŠTVO Općini Čitluk uručena zahvalnica za doprinos izgradnji spomenika braniteljima u Uzdolu

Općini Čitluk uručena zahvalnica za doprinos izgradnji spomenika braniteljima u Uzdolu

Podijeli objavu

Josip Prskalo, predsjednik Udruge 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola te Ante Šimunović, član spomenute Udruge, posjetili su jučer Općinu Čitluk kako bi načelniku općine Čitluk Marinu Radišiću uručili zahvalnicu za izniman doprinos u izgradnji spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Uzdolu.

Posjet je iskorišten za druženju s članovima obitelji branitelja poginulih na području Rame, suborcima, predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brotnja i predstavnicima Općinske službe za društvene djelatnosti, opću upravu i branitelje.

Spomen obilježje na Uzdolu izgrađeno je u trajni spomen na 134 poginula branitelja iz mnogih mjesta koji su ginuli na širem području Uzdola, i njihovu veliku i neprocjenjivu žrtvu koju su dali, a među poginulima su i četiri Brotnjaka.

Impresivno Spomen obilježje Udruga 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola izgradila je iz ljudske, vjerske, domoljubne i svake druge potrebe, na poseban način iz razloga ispravnog sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata. Spomen obilježje svečano je otkriveno i blagoslovljeno u prigodi obilježavanja Dana udruge 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola te Drugog susreta iseljenih Uzdoljana pod nazivom “Ivandanski svitnjaci”, na što su se sudionici sastanka posebno osvrnuli.

Spomen obilježje na Uzdolu otkriveno je 23. lipnja. Spomen obilježje blagoslovio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, dok su vrpcu zajednički presjekli Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i Kazimir Zelenika u ime Treće bojne.

Citluk.ba

FOTO: Imena četvorice Brotnjaka na spomeniku poginulim braniteljima koji je danas otkriven u Uzdolu

 

 

 

Podijeli objavu