Naslovnica DRUŠTVO Potpora Vlade HNŽ-a Udruzi pripadnika postrojbe HVO “PPN Ludvig Pavlović”

Potpora Vlade HNŽ-a Udruzi pripadnika postrojbe HVO “PPN Ludvig Pavlović”

Podijeli objavu

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, danas je primio Davora Đuguma, predsjednika Udruge pripadnika postrojbe HVO „PPN Ludvig Pavlović“ i generala Dragana Ćurčića, zapovjednika Postrojbe HVO za posebne namjene Ludvig Pavlović.

Đugum je na samom početku sastanka govorio o povijesti postrojbe i njenom ratnom putu, kao i aktivnostima koje Udruga danas provodi, a čiji su članovi nekadašnji pripadnici te postrojbe.

Također, razgovarano je o aktualnoj situaciji u svezi s braniteljskom populacijom, njihovim pravima i zakonima koji tretiraju braniteljska prava. Predstavnici Udruge zahvalili su predsjedniku Hercegu na uspješnoj suradnji i zalaganju za sustavna rješenja prava branitelja u BiH.

”Branitelji, poglavito stradalnici, zaslužuju poštovanje te je potrebno činiti stalne napore da se u cijelosti poštuje Zakon o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji”, kazao je predsjednik Herceg, dajući punu potporu aktivnostima koje Udruga i njeno vodstvo provodi.

”Vlada o braniteljskoj populaciji skrbi kroz redovito financiranje različnih projekata kao što je obilježavanje značajnih datuma, potporu braniteljskim zadrugama, nabavu ortopedskih pomagala, potporu stambenom zbrinjavanju i banjsko liječenje”, zaključio je predsjednik Herceg

Podijeli objavu