Naslovnica CRKVA FOTO: U Gornjoj Blatnici proslavljen blagdan Presvetoga Srca Isusova

FOTO: U Gornjoj Blatnici proslavljen blagdan Presvetoga Srca Isusova

Podijeli objavu

Mještani Gornje Blatnice, koja pripada župi Gradnići, jučer su proslavili blagdan Presvetoga Srca Isusova, nebeskog zaštitnika svoga mjesta.

Za ovaj veliki blagdan pripravili su se trodnevnom duhovnom obnovom u filijalnoj crkvi koja je trajala od 26. do 29. lipnja.

Prva dva dana trodnevnice misno slavlje predvodio je fra Marinko Štrbac, župnik u Žitačama kod Jablanice.

Posljednjega dana trodnevnice i svečanu misu jučer u 19 sati predvodio je i fra Damir Pavić, tajnik provincije Bosne Srebrene.

Središnje misno slavlje pjesmom je uveličao Veliki župni zbor „Krista Kralja“ iz Čitluka pod vodstvom časne sestre Slavice Kožul.

Jučerašnji program započelo je svečanom procesijom vjerničkog puka s kipom Presvetog Srca Isusova iz nove crkve kroz obližnji Biblijski vrt do vanjskog oltara, gdje je pred nekoliko stotina mještana, njihovih gostiju i uzvanika obavljen tradicionalni blagoslov polja, a potom je slavljena sv. Misa.

Na kraju mise gradnićki župnik fra Nikola Rosančić zahvalio se fra Marinku i fra Damiru na njihovom sudjelovanju na ovogodišnjoj proslavi kao i svim župljanima koji su na bilo koji način bili dio ovogodišnje proslave.

Nakon misnoga slavlje domaćini su upriličili zajedničku večeru, a potom je uslijedio kulturno-zabavni program.

Brotnjo.info

Podijeli objavu