Naslovnica Obavijesti Stiže novi toplinski val

Stiže novi toplinski val

Podijeli objavu

Nakon kratkotrajnog osvježenja koje nam je stiglo s burom sljedećih dana očekuje nas novi kratkotrajni vrućine.

Bit će vruće i sparno vrijeme, a temperature će ponegdje u unutrašnjosti dosezati 36°C – donosi facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna koju uređuje prof. Zoran Zadro.

Postojat će uvjeti za tropske noći, kada se temperature, ponajprije na jugu Hercegovine i Jadranu noću i ujutro neće spuštati ispod 25°C.

Nakon bure i sjeverozapadnjaka vjetar će okretati na južne i jugozapadne smjerove.

Ovaj val vrućine neće dugo potrajati, jer će vjerojatno u drugoj polovini tjedna vrućine popustiti, i bit će uvjeta za jače grmljavinske oluje.

Osvježenje će se najmanje osjetiti u Hercegovini i Dalmaciji gdje će se veliki dio ovog tjedna zadržati sunčano i vruće vrijeme. Samo će krajem tjedna temperatura biti koji stupanj niža.

Kad je u pitanju prognoza za ostatak ljeta, uz vrlo toplo i suho vrijeme, očekuje se da će naše područje do sredine kolovoza pogoditi jedan jači val vrućine kada bi temperature mogle doseći 40°C. Naravno to nije ništa neuobičajeno jer je pred nama najtopliji dio godine.

Ipak dugotrajne vrućine ne bi trebale trajati tjednima, a one će biti prekidane kišnim osvježenjima. Naravno, te pojave će biti lokalnog karaktera tako da se ne može precizno reći koje će područje zahvatiti.

Na kraju treba upozoriti na veliku opasnosti od nastanka i širenja šumskih požara.

Brotnjo.info

Podijeli objavu