Naslovnica SPORT Europske igre: Ivan Kvesić osvojio zlato, brat Anđelo srebro!

Europske igre: Ivan Kvesić osvojio zlato, brat Anđelo srebro!

Podijeli objavu

Pretposljednjeg dana drugih Europskih igara u Minsku hrvatski karatist Ivan Kvesić okitio se zlatom, a njegov brat Anđelo Kvesić srebrom u svojim kategorijama.

Ivan Kvesić je u finalu kategorije do 84 kilograma pobijedio Turčina Ugura Aktasaodlukom sudaca nakon rezultata 0:0.

Ivan je ostvario tri pobjede u isto toliko nastupa u svojoj skupini te se kao pobjednik skupine plasirao u polufinale. Redom je pobjeđivao Kosovara Alvina Karaqija sa 5:0, Crnogorca Nikolu Malovića sa 2:0 i Ukrajinca Valerija Čobotara sa 3:0. U polufinalu je pobijedio Talijana Michelea Martinu 8:0.

I Anđelo Kvesić je u kategoriji preko 84 kilograma osvojio prvo mjesto u svojoj skupini iako je bio manje uvjerljiv od brata Ivana. Svladao je Srbina Slobodana Bitevića sa 2:0, zatim je sudačkim preglasavanjem upisao i pobjedu protiv Bjelorusa Alekseja Vodčica iako je dvoboj okončan rezultatom 2:2, da bi u završnoj borbi održao 0:0 protiv Gruzijca Gogite Arkanije, a to je obojici boraca bilo dovoljno za plasman u polufinale. Anđelo Kvesić u poslijepodnevnom dijelu programa svladao je Nijemca Jonathana Horneu 1:0 i plasirao se u finale u kojem je uspješniji bio Azerbajdžanac Asiman Gurbanli s 1:0.

Braća Kvesić članovi su Karate kluba Hercegovina Zagreb, a njihov trener je naš Brotnjak Danijel Vučić.

Podijeli objavu