Naslovnica POLITIKA SDP-ovac Boban: Komšić je prokockao šansu, on je persona non grata

SDP-ovac Boban: Komšić je prokockao šansu, on je persona non grata

Podijeli objavu

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH došlo je do užarene rasprave između zastupnika SDP-a Ivana Bobana i zastupnika DF-a Samera Rešidata, a predmet rasprave bio je lider DF-a i drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Rešidat se u jednom trenutku obratio Bobanu, koji je u svojoj diskusiji osporavao legitimnost Komšića u Predsjedništvu BiH upitavši ga čiji je kandidat bio Komšić na izborima 2006. i 2010. te je li kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Boriša Falatar na proteklim izborima za njega legitiman – prenosi Klix.ba.

“Komšić jeste bio kandidat SDP-a u nadi da će integrirati društvo, međutim ispostavilo se, koristit ću se terminologijom HDZ-a, da je on zbilja postao persona non grata tamo gdje žive dominantno Hrvati. A s druge strane, kandidat Naše stranke zahvaljujući ponašanju Komšića nije imo nikakve šanse u dijelovima gdje žive
dominantno Hrvati iako je redovito posjećivao i Široki Brijeg i Ljubuški. Bio je prihvaćen ali su mu ljudi rekli dok je god ovakvo stanje mi nažalost ne vidimo alterantivu”, kazao je Boban dodavši “Željko Komšić jeste imao priliku, međutim prokockao je”.

Podijeli objavu