Naslovnica GOSPODARSTVO Hercegovački vinari oduševili tisuće posjetitelja na sajmu In HoReCa u Sarajevu

  Hercegovački vinari oduševili tisuće posjetitelja na sajmu In HoReCa u Sarajevu

  Podijeli objavu

  Na drugom Međunarodnom sajmu hrane, pića i ugostiteljske opreme In HoReCa u Sarajevu tisuće posjetitelja uživalo je u inovacijima u gastronomskoj ponudi.

  Ovogodišnji program bio je izuzetno bogat, jer je gotovo 100 izlagača upriličilo degustacije hrane i pića, a bile su organizirane radionice na kojima se pripremala hrana i novi specijaliteti.

  Program je upotpunio InHoreca AfterWork Free Zone Party, tijekom kojeg su posjetitelji uživali u vinima vinarija iz Hercegovine, okupljenih oko platforme “Blaž Enology”.

  Posjetitelji su imali samo riječi hvale za vina vinarija „Matić“,  „Tolj“, „Buntić“, „Marjanović“, „Vukoje“, “Nuić“, „Vilinka“, „Petrus“, „Mate Vasilj Dida“,  „Hercegovina Vino- Vinarija Čitluk“ i „Carska Vina- Grga Vasilj“.

  – Ovo je još jedno priznanje za hercegovačke vinare i vinogradare okupljene u strukovnu platformu “Blaž Enology”, koje njeguje i čuva tradiciju autohtonih i čuvenih hercegovačkih sorti, žilavke i blatine, uz poseban enološki  pristup.

   “Blaž Enology” je projekt koji iz godine u godinu raste i već sada imamo pozive iz cijele regije da budemo dio brojnih manifestacija širom Balkana. Pored BiH, našu platformu ćemo nareden godine predstaviti i u Hrvatskoj. Kada su u pitanju promocije u BiH u Međugorju smo u rujnu, u Sarajevu onovo u listopadu, a u Mostaru u prosincu.  Naravno sve ovo nam je lakše ostvariti zahvaljujći pokroviteljstvu Vlade i Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije i našem partneru BMW Tomić – kažu iz “Blaž Enologya”.

  Podijeli objavu