Naslovnica CRKVA Danas u Međugorju počinje Devetnica Kraljici Mira

Danas u Međugorju počinje Devetnica Kraljici Mira

Podijeli objavu

Danas u Međugorju započinje Devetnica Kraljici Mira. Svaki dan u 16 sati kroz ovih devet dana molit će se krunica na Podbrdu, kao zajednička priprava 38. obljetnici ukazanja Kraljice Mira.

Gotovo se neprekidno prema Gospinu kipu na Podbrdu, a posebno u ovoj Devetnici Kraljici Mira uspinju skupine hodočasnika sa svih strana svijeta. Tijekom dana u Međugorju će se svete mise slaviti na različitim jezicima, a večernji molitveni program na vanjskom oltaru župne crkve započinje molitvom krunice u 18 sati, a sat kasnije je sveta misa.

Tih dana mnogi će se i ispovijedati za što će im na raspolaganju biti veliki broj svećenika na brojnim jezicima.

U ponedjeljak (24. lipnja) na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja i na uočnicu 38. obljetnice Gospinih ukazanja, kao i svih dosadašnjih godina od 1992., u rano jutro bit će i međunarodna Hodnja mira od franjevačkoga samostana na Humcu kod Ljubuškog do međugorske župne crkve sv. Jakova.

Hodnju mira je 1992. pokrenuo Nijemac Hubert Liebherr. On je, zgrožen nemirima na ovim prostorima, zajedno s još nekoliko prijatelja Međugorja iz inozemstva, pokrenuo ovu Hodnju, vjerujući Gospinim riječima da se krunicom i ratovi mogu zaustaviti.

U utorak 25. lipnja je 38. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju. Svete mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi bit će od ranog jutra, a središnja svečana sv. misa bit će u 19 sati. Nakon misnog slavlja počinje redovito mjesečno cjelonoćno euharistijsko klanjanje. Presveti Oltarski Sakrament će biti izložen u crkvi do 7 sati ujutro.

Brojni će hodočasnici tih dana u Međugorje dolaziti i pješice, pa se i vozačima apelira na pojačan oprez u prometu i sporiju vožnju.

Medjugorje.hr

Podijeli objavu