Naslovnica DRUŠTVO HGSS spasio teško ozlijeđenu englesku državljanku

HGSS spasio teško ozlijeđenu englesku državljanku

Podijeli objavu

Dežurni tim HGSS – a danas je bazi primio poziv od malteške ambulante s informacijom da je na Brdu Ukazanja žena koja je doživjela nezgode i treba hitnu medicinsku pomoć i transport.

Dva tima od 15 dežurnih spašavatelja kreće na intervenciju.

Na mjestu događaja su zatekli englesku državljanku koja gubi svijest.

Pri padu je doživjela ozljede noge i glave.

Pripadnici HGSS su joj dali kisik, pružili prvu pomoć i krenuli u hitni transport.

Nakon pola sata spuštanja niz stjenoviti teren stigli su do vozila hitne pomoći gdje je ozlijeđena žena predana na daljnji medicinski tretman.

Inače članovi HGSS-a Čitluk Međugorje kao i dosadašnjih godina brinu se za sigurnost hodočasnika sa invaliditetom. U pripravnosti su za slučaj nezgode, dio je na Križevcu, dok pričuvni sastav dežura u stanici. U ispomoć su im stigle kolege iz HGSS Dubrovnik, HGSS Čapljina, te GSS Žepče

Kroz protekla 2 dana odradili su 6 saniranja lakših ozljeda i 2 teže medicinske intervencije.

Jučer u 16:35 dežurni tim u bazi dobija dojavu od hodočasnika kako na 11 postaji na Križevcu ima muška osoba koja je u teškom stanju. Poziv je proslijeđen medicinskom timu koji je na Križevcu. Tim saniteta koji locira M.M. iz Hrvatske. Pri pregledu se unesrećeni žali na bolove u prsima uz povišen krvni pritisak i nizak šećer.

Osoba je rehidrirana uz magnezij i glukozni šećer nakon čega je usljedio hitan transport u podnožje Križevca gdje je predana Malteškoj ambulanti.

Dežurni broj HGSS-a je 063 55 44 33

Podijeli objavu