Naslovnica CRKVA Humac se priprema za blagdan omiljenog sveca

Humac se priprema za blagdan omiljenog sveca

Podijeli objavu

Blagdan sv. Ante, jednog od omiljenih katoličkih svetaca, i ove će se godine svečano proslaviti diljem Bosne i Hercegovine, a osobito u svetištu na Humcu.

Devetnice u čast ovoga sveca započet će u utorak, 4. lipnja.

Svake večeri bit će prigoda za ispovijed u 17 sati, u 17.30 molit će se krunica, a u 18 sati služiti sveta misa. Sudjelovat će brojni domaći i svećenici iz okolnih župa kao predmolitelji i predvoditelji misnih slavlja.

Svete mise će slaviti (ovim redoslijedom): fra Velimir Bavrka (Vitez), fra Marinko Štrbac (Podhum-Žitače), don Željko Marić (KŠC Travnik), fra Mladen Vukšić (Posušje), don Josip Periš (Split), fra Mijo Džolan (Šćit-Rama), fra Jozo Hrkać (Posušje), fra Iko Skoko (Mostar) i uočnicu fra Miljenko Šteko, provincijal.

Svečanu svetu misu na sam blagdan, 13. lipnja, slavit će msgr. Zdenko Križić, biskup gospićko-senjski.

Tema ovogodišnje devetnice je apostolska pobudnica pape Franje „Christus vivit – Krist živi“ koju je potpisao u svetištu Loreto, a govori o mladima i razlučivanju poziva.

Dodajmo i to kako će se i ove godine tijekom devetnice organizirati akcija dobrovoljnog darivanja krvi u četvrtak, 6. lipnja, u samostanskoj dvorani sv. Ante od 9 do 11 sati.

Antonela Marinović Musa / Franjevci-Humac.net

Podijeli objavu