Naslovnica POLITIKA Bulj džaba mahao krampom: HDZ apsolutni probjednik izbora u Sinju

Bulj džaba mahao krampom: HDZ apsolutni probjednik izbora u Sinju

Podijeli objavu

Na izborima u 14 mjesnih odbora s područja Grada Sinja koji su održani u nedjelju, HDZ je pobijedio na svih 12 mjesta u kojima je istaknuo liste dok su na 2 mjesta pobijedili MOST i Nezavisna lista Mira Bulja.

Čak u 9 mjesnih odbora istaknuta je samo jedna lista – Bajagić, Gljev, Jasensko, Karakašica, Lučane, Obrovac i Turjaci (HDZ) te Suhač (NL Mira Bulja) i Zelovo (MOST).

HDZ je od ukupnih 108 mandata dobio 73 ili 68%, slijedi MOST sa 16 mandata kojima je realno dodati i 7 mandata NL Mira Bulja što zbirno predstavlja 21% mandata, SDP je treći sa 5 ili 5% mandata, Nezavisna lista Dina Jagnjića iz Brnaza dobila je 4 ili 4% mandata, a Nezavisna lista Joska Šoše iz Čitluka 3 mandata ili 3% njihovog ukupnog broja, piše Ferata.

To što je Plenkovića dočekao krampom nije mu pomoglo

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj u jeku kampanje za Europske izbore  s krampom u ruci dočekao je premijera Andreja Plenkovića na jednoj cesti u Dalmaciji.

Dok je kolona vozila u kojoj se vozio premijer prolazila cestom, Bulj im je mahao krampom. U drugoj ruci držao je kamenu pločicu na kojoj je pisalo: ‘Obećanko! Izgradnja čvora Zagvozd-Imotski’.

U video snimci koju je postavio na Facebook Bulj objašnjava da bi ta ploča trebala predstavljati kamen temeljac.

– Evo ga, prošao je, cijela elita pod rotacijama da bi lagali Dalmatinsku zagoru, Imoćane, Zagvozd. Ovaj čvor sam predlagao na amandmanima, nisu prihvatili, rekao je Bulj na snimci.

 

Podijeli objavu