Naslovnica DRUŠTVO U SKB Mostar uspješno završen 16. Simpozij iz Dječje kirurgije i urologije

U SKB Mostar uspješno završen 16. Simpozij iz Dječje kirurgije i urologije

Podijeli objavu

šesnaestu godinu zaredom u Mostaru je održan Simpozij iz dječje kirurgije i urologije na kojemu su, uz domaće, sudjelovali liječnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Indije, Njemačke, Švicarske, Italije, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Organizator ovogodišnjeg Simpozija su Sveučilišna klinička bolnica Mostar i Odjel za dječju kirurgiju Klinike za kirurgiju Klinika za urologiju.

Suorganizatori su Udruga dječjih kirurga BiH, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru te Liječnička komora HNŽ.

Predavači su obradili brojne teme iz urologije i dječje kirurgije, a liječnici koji su mu nazočili samo potvrđuje kako mostarski simpozij spada među najbolje ovakve vrste, ne samo u Europi već i u svijetu.

Tijekom trajanja Simpozija izvedena su 22 složena operativna zahvata koja su prenošena uživo video linkom u amfiteatar Medicinskog fakulteta kako bi ih sudionici simpozija mogli pratiti.

Da bi ovaj međunarodni događaj protekao na zavidnoj razini za to se potrudio Organizacijski odbor kojega su činili su: prof dr.sc. Ante Kvesić, dr.med prof.dr.sc. Šime Vučkov, dr.med prof.dr.sc. Ivan Gilja, dr.med prof.dr.sc. Zdrinko Brekalo, dr.med doc.dr.sc Vlatka Martinović, dr.med dr.sc. Davor Tomić, dr.med mr.sc. Violeta Šetka-Čuljak, dr.med Krunoslav Ivanković, dr.med Ivan Rafaeli, dr.med. Valentina Lasić, dr.med. Zdravka Lončar i dipl.med.s Adrijana Pandža.

Kako organizatori naglašavaju, 16. po redu Simpozij je završen, a organizacija novoga je već krenula.

Vjerujemo kako će u Mostar i sljedeće godine stići brojna eminentna imena iz svijeta urologije i dječje kirurgije te da će Sveučilišna klinička bolnica Mostar steći status jedne od najboljih klinika iz ove grane medicine, ako to već i nije.

Brotnjo.info / Foto: Tihana Martinović

Podijeli objavu