Naslovnica CRNA KRONIKA Nefa utek’o: Salon namještaja misteriozno nestao iz Mostara!

Nefa utek’o: Salon namještaja misteriozno nestao iz Mostara!

Podijeli objavu

Prije nepunih godinu dana Nefa namještaj je otvorio svoju poslovnicu u Mostaru. Veliki broj stanovnika Hercegovine je kupovao namještaj u ovoj trgovini, akcije su stalno bile na snazi, što je dodatno privlačilo kupce. I onda su nestali preko noći. I to ne samo u Mostaru nego i u ostatku BiH, te u Srbiji gdje su imali tvornicu.

Ruska tvrtka namještaja “Spilit” pobjegla je iz grada Vranja na jugu Srbije i ostavila 300 radnika na cjedilu, oštetila je stotine kupaca “Nefa namještaja” kojima nije isporučila plaćenu robu. Isti scenariji se dogodio u Mostaru – piše Ero.tel.

-Mi smo nedavno kupili namještaj kod njih i sada smo trebali iskoristiti reklamaciju, a onda smo saznali kako oni više ne rade. Išli smo prema sjedištu tvrtke u Bijeljini, ni tamo nismo dobili nikakav odgovor. A onda smo na društvenim mrežama našli informacije o tome kako je sve zatvoreno. Jamstvo koje smo dobili sada ne možemo iskoristiti i pokušat ćemo preko ombudsmena za zaštitu potrošača iskoristiti prava koja su nam zajamčena – napisala nam je naša čitateljica koja nas je uputila u ovaj problem.

Redakcija Ero.tel je pokušala kontaktirati salon namještaja Nefa u Mostaru, ali njihovi brojevi su ugašeni. Trgovina koju su imali u Mepas Mallu je zatvorena. Došli smo do jednoga od bivših uposlenika ove tvrtke koji nije bio previše raspoložen za razgovor nego nam je samo rekao kako mu mjesecima doprinosi nisu uplaćeni i kako ne može vjerovat što se sve odigralo u samo u nekoliko dana.

Ali nije naša čitateljica samo u problemu. Ona je još i dobro prošla jer je dobila namještaj. Ima mnogo onih koji su avansno platili i sada ne mogu vratiti svoj novac. A namještaj vjerojatno nikada neće dobiti.

-Mi smo uplatili garnituru. Premali su nam je dovesti 10. lipnja. Što sada raditi? Koga tužiti – jedan je od komentara na društvenim mrežama koje smo našli, a napisala ga je Ivana Jakovljević. Ništa bolje nije prošla ni Mirjana Ristić Maletić koja je plaćeni namještaj trebala dobiti 5. lipnja i mnogi drugi koji su se našli u nezavidnoj poziciji.

U Srbiji je stanje još gore. Stotine kupaca su lupali na vrata zatvorene tvrtke, a neki su u Beogradu čak nasilno upali u prostorije poduzeća i nosili računare, stolice i stolove. Kakav će epilog priče biti u BiH još nije poznato. Ne zna se ni preko kojih institucija bi oštećeni kupci mogli tražiti zaštitu. Uglavnom, još jedna priča za rubriku “vjerovali ili ne” i pokazatelj kako je u BiH i dalje sve moguće, pa i ovakvo nešto.

 M.K./Ero.tel

Podijeli objavu