Naslovnica POLITIKA Komšić: U vlast ćemo kako bi onemogućili izmjene Izbornog zakona i Ustava

Komšić: U vlast ćemo kako bi onemogućili izmjene Izbornog zakona i Ustava

Podijeli objavu

Cilj ulaska DF-a u vlast je onemogućiti stvaranje većine koja bi donijela izmjene Izbornog zakona i odvela u podjelu zemlje, poručio je Sejdo Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a.

“Vidjet ćemo tko je zreo. Ovo što se dešava, iz SDA sam ljudima govorio to i 2014. i 2015. Da vidimo jesu li im važnija javna poduzeća od Ustava i Izbornog zakona. Sa BiH imaš sve, bez BiH nema ništa. Ušli smo u vlast da bi se zaustavilo ono što je prijetnja, a to su izmjene Izbornog zakona i Ustava”, izjavio je Komšić za N1.

“DF sa HDZ-om nema nikakvih kontakata za razliku od SDP-a. Mi sa njima ništa nismo razgovarali”, dodao je.

Što se tiče ulaska SBB-a u vlast, Komšić je kazao da nije bitno šta misli o njemu niti daje legitimitet niti Radončiću, Izetbegoviću, Dodiku…

“Mi smo sa Bh. blokom da budemo najjači dio vlasti. Zašto oni neće – ne znam. Mislio sam da je pametno i zajedno radimo. Kada neće, što da radimo. Da idemo putem za koji mislimo da je katastrofa. Ovo može biti kraj naše karijere i svjesni smo toga. Ali ako mogu nešto da zaustavim – zaustavit ću. Ako neću da zaustavim, onda je to stvar moje gluposti i podlosti”, pojasnio je govoreći o razlozima ulaska u vlast.

Podijeli objavu