Naslovnica ZANIMLJIVOSTI U Vukšiću se bratimili HKUD sv. Marko Vionica i Vukšićki bećari

  U Vukšiću se bratimili HKUD sv. Marko Vionica i Vukšićki bećari

  Podijeli objavu

  Članovi HKUD-a sv. Marko Vionica u nedjelju su bili gosti poznate muške pjevačke skupine Vukšićki bećari iz Vukšića u Ravnim Kotarima kod Zadra.

  Druženje je započelo sv. Misom u crkvi sv Kate u Vukšiću. Misno slavlje uveličali su svojom pjesmom Vukšićki bećari i muški crkveni zbor koji su pjevali čuvenu starodrevnu pučku misu kao, a također nastupili su i članovi HKUD-a sv. Marko koji su uz pratnju orkestra pjevali dio mise.

  Događaj bratimeljenja snimale su kamere HTV iz serijala Lijepm našom, pod ravnanjem poznatog voditelja Branka Uvodića.

  Na samom početku predsjednik HKUD-a sv. Marko Vionica Damir Mandarić uručio je župniku Vukšića fra Boži Mandariću kip Gospe iz Međugorja.

  Vukšićki bećari i HKUD sv. Marko iz Vionice stekli su veliko prijateljstvo tijekom zajedničkih nastupa u emisiji Lijepom našom u Benkovcu i Ljubuškom, kao i na mnogim zajedničkim nastupima na raznim manifestacijama po Hrvatskoj.

  Ova dva društva imali su želju prijateljstvo učiniti još većim,  što smo napravili bratimljenjem zbog čega su jako sretni i ponosni.

  Okupljenima se na ovome događaju obratio i Branko Uvodić koji je rekao da je sretan kad vidi da sjeme koje 25 godina sije serijalom Lijepom našom našlo plodno tlo, a jedan od od primjera je bio i ovaj susret u Vukšiću.

  „Vidjeli smo da je zbližilo vas divne ljude koji jednako  razmišljaju i vole to što čine, a to je njegovanje tradicijske kulture i ljubav prema Hrvatskoj. Ovo što doživljavam s vama je zaista za svaku pohvalu i mi se osjećamo ponosni i počašćenim jer naš trud daje velike plodove. Ustrajte u ovome što radite i osjećajte se pozvanim gdje god bude prigode“ – rekao je Uvodić.

  Inače, HKUD sv. Marko aktivno se priprema za manifestaciju koju ove godine organiziraju osmi put. Uz mnoga društva koja će i ove godine ugostiti iz cijele regije posebna im čast najaviti gostovanje Ansambla narodnih plesova i pjesama LADO koji će održati cjelovečernji program pod nazivom ” Neka sjaji sunce svima, di još našeg roda ima”.

  FOTOGRAFIJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE

  Brotnjo.info

  Podijeli objavu