Naslovnica POLITIKA Komšić slavio u logoru u kojemu je tzv. Armija BiH mučila Hrvate

Komšić slavio u logoru u kojemu je tzv. Armija BiH mučila Hrvate

Podijeli objavu

Drugi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić nazočio je danas u Jablanici obliježavanju 76. godišnjice „Bitke za ranjenike na Neretvi“ i 74. godišnjice pobjede nad fašizmom.

Komšić je tom prilikom položio cvijeće na Spomen-obilježje Muzeja „Bitke za ranjenike na Neretvi“, naglasivši da fašizam nije pobijeđen, već je nazočan i danas.

-Sve dok imamo problem sa fašizmom, šovinizmom i bilo kojom vrstom mržnje, a koja se zasniva na tome da ljude mrzite zato što su drugačiji, dužni smo svakodnevno njegovati antifašističke vrijednosti – rekao je Komšić.

Sve ovo zvuči ironično jer je Komšić ovu poruku slao sa mjesta gdje su Hrvati u prošlom ratu mučeni, silovani i ubijani od strane vojne formacije čiji je on bio član. Naime, Muzej je tzv. Armiji BiH služio kao logor za Hrvate, a dio dužnosnika tzv. Armije BiH je osuđen zbog tih zlodjela.

Između tih ljudi i onih koji su ubijani u fašističkim logorima u II. Svjetskom ratu nema nikakve razlike. Ipak, za Komšića izgeleda ima jer ih nije niti jednom riječju spomenuo niti im odao počast. Štoviše, pregazio je preko žrtve 800 Hrvata, među kojima su bila i djeca, a koja su na mjestu gdje je danas Komšić stajao prolazili kroz najgore muke. Ali antifašist Komšić ne vidi taj fašizam. Sramota!

Ero.tel

Podijeli objavu