Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Gostovanje dr. Davora Pavune u Čitluku na temu “Živi Isus i mi”

  Gostovanje dr. Davora Pavune u Čitluku na temu “Živi Isus i mi”

  Podijeli objavu

  U utorak 14. svibnja 2019. godine u 20 sati u Župnoj crkvi Krista Kralja gostovat će prof. dr. Davor Pavuna (EPFL & Tesla World Foundation), fizičar, izumitelj, sveučilišni profesor. Tema njegovog izlaganja je “Živi Isus i mi”.

  Diplomirao je eksperimentalnu fiziku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a doktor znanosti postaje u Velikoj Britaniji 1982. Nakon usavršavanja u Americi i Australiji, te Francuskoj, od 1986. je na Federalnom Institutu za Tehnologiju u Lausanne-iu kao profesor fizike.

  Održao je više stotina predavanja od Cambridgea i Harvarda do Sydneya i Tokya, i objavio >240 cc radova, a autor je i udžbenika o supravodljivosti koji se koristi u >4000 kolegija diljem svijeta.

  Predsjednik je svjetskog kongresa o nano-inženjeringu i novim oksidnim tehnologijama u SAD-u.  U povodu 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle, odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Nikole Tesle za osobite zasluge u izumiteljstvu.  Savjetnik je 36 korporacija i predsjedava zakladom Teslin Svijet. Obiteljski je čovjek, jazz gitarist u grupi ‘Tsha-Coo’.

  Brotnjo.info

  Podijeli objavu