Naslovnica KULTURA Koncert klapa “Concordia” i “Mir” 28. travnja u Međugorju

Koncert klapa “Concordia” i “Mir” 28. travnja u Međugorju

Podijeli objavu

Koncert klapa ” Concordia” i “Mir” iz Međugorja održat će se u nedjelju 28. travnja 2019. godine u Međugorju u dvorani Ivana Pavla II ( žuta dvorana ) s početkom u 19:30 sati.

Muška klapa “Concordia” i ženska klapa “Mir” nastale su u mjesecu rujnu 2016. godine na incijativu župnika fra Marinka Šakote. Glazbena voditeljica klapa je prof. Monija Jarak Mikulić. Klape njeguju duhovne klapske obrade kao i tradicionalne dalmatinske klapske pjesme, ali i klapske obrade popularne glazbe.

Do današnjeg dana ostvarili su mnogo rezultata u našoj državi i inozemstvu. Klape su imale zapažen nastup na koncertu u čast fra Didaka Buntića 21.11 2018 u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Klapa “Concordia” ostvaruje izvrstan nastup u svima nam poznatoj emisiji Mostovi kultura – Lijepom našom u Ljubuškom.

Na međunarodnom festivalu klapa na Perastu u Crnoj gori klapa “Mir” osvaja Pru nagradu publike pod nazivom “Povelja kasada”.

Kroz cjelu godinu slave svete mise, nastupaju na Božićnim, Uskrsnim i Korizmenim koncertima kao i raznim promocijama , klapskim susretima i sl .

Gosti na koncertu su klapa “Herceg” iz Čitluka pod vodstvom prof. Dragana Filipovića te klapa “Studenac” iz Kruševa pod vodstvom prof Karla Milićevića.

Voditeljica programa je  Sanja Pehar, a ulaz je slobodan.

Podijeli objavu