Naslovnica CRNA KRONIKA VIDEO Izgorjela svjetski poznata katedrala Notre-Dame

VIDEO Izgorjela svjetski poznata katedrala Notre-Dame

Podijeli objavu

U čuvenoj pariškoj katedrali Notre Dame poslijepodne je buknuo požar.

Uzrok požara zasad nije poznat, ali vatrogasci misle da bi mogao biti povezan s radovima na obnovi crkve. Zbog snažne vatre urušio se zvonik.

– Sve gori. Krovište čiji dio datira iz 19. stoljeća, a dio iz 13. stoljeća. Od njega neće ništa ostati, rekao je glasnogovornik katedrale Andre Finot.

Požar u katedrali Notre-Dame

Požar u katedrali Notre-Dame! Uživo pratite na: https://bit.ly/2VLg1vx

Gepostet von HRT Vijesti am Montag, 15. April 2019

Notre Dame – vatra i dalje neumoljivo gori

Notre Dame – vatra i dalje neumoljivo gori, svjedoci su u šoku, Parizu stižu poruke potpore iz cijelog svijeta. Najmanje sedam vatrogasnih vozila je oko katedrale, vatrogasci se bore s vatrom, u zraku se osjeti jak miris dima i pepeo prekriva okolno ulice. Uzrok požara još uvijek je nepoznat, ali već je pokrenuta istraga. Policija ne dopušta građanima da priđu bliže, pa niti stanovnicima koji žive u stanovima u bližem području. Notre-Dame je privlačio 13 milijuna turista godišnje. Stotine ljudi u blizini Seine u tišini promatraju požar koji guta jedan od simbola Pariza. https://bit.ly/2VLg1vx

Gepostet von HRT Vijesti am Montag, 15. April 2019

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vide se stupovi dima koji su uzdižu u zrak iznad 850-godišnje gotičke zgrade.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron otkazao je večeras svoje planirano obraćanje naciji zbog požara koji je zahvatio čuvenu parišku katedralu Notre Dame, rekli su dužnosnici.

Prošle je godine Katolička Crkva u Francuskoj pokrenula hitan apel za osiguravanje financijskih sredstava za spas katedrale, koja se počela raspadati. Oko 13 milijuna turista posjećuje Notre Dame svake godine.

HRT.hr

Podijeli objavu