Naslovnica POLITIKA Čović o RTV Herceg Bosne: Nemam baš potrebu da se nekome pravdam

Čović o RTV Herceg Bosne: Nemam baš potrebu da se nekome pravdam

Podijeli objavu

Treći entitet može napraviti samo neodgovorna politika Bošnjaka, izjavio je danas predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon susreta delegacija SDA i HDZ-a BiH u Mostaru.

Rekao je to nakon što je lider SDA Bakir Izetbegović novinarima rekao da je sa Čovićem imao neobično iskren razgovor pa se tako razgovaralo i o trećem entitetu te formiranju RTV Herceg-Bosne.

“Razgovarali smo o vrućim temama, oživljavanju trećeg entiteta. Hrvati ne kane praviti treći entitet i jedino loša bošnjačka politika ih može okrenuti u tom smjeru. Što se tiče kanala Herceg-Bosne, imamo 100 kanala, pa neka to bude eto i 101., rekao je Izetbegović o ovoj temi.

Govoreći o trećem entitetu, Čović je rekao da Hrvati traže rješenja isključivo u okviru Ustava.

“Netko je pokušao moj govor na Saboru HNS-a okrenuti u tom smjeru u smislu da radim na oživljavanju Herceg-Bosne, a samo smo razgovarali o aktivnostima koje, praktično, imamo 20 godina. Isto tako i priča o RTV Herceg-Bosne. Već postoje mediji. Naravno, mi smo za to da se u okviru javnog servisa izborimo za kanal na hrvatskom jeziku. Ali nemam baš potrebu da se nekome pravdam”, kazao je Čović.

Klix.ba

Podijeli objavu