Naslovnica CRNA KRONIKA Iz bankomata odnijeli 100 tisuća KM?

Iz bankomata odnijeli 100 tisuća KM?

Podijeli objavu

Na objektu „Bingo“, poznatijem kao nekadašnji „Interex“, u južnom izlazu iz Mostara pljačkaši su u zrak digli bankomat  „UniCredit banke“ . Prema neslužbenim informacijama, bankomat je raznesen upumpavanjem plina, a nakon eksplozije razbijen je u dijelove – piše Avaz.

Iz MUP-a HNŽ, u interesu istrage, šturo iznose informacije te ne žele navesti podatak koliko je novca odneseno. Prema neslužbenim saznanjima, pljačkaši su odnijeli više od 100.000 maraka.

Od siline eksplozije dijelovi bankomata su se razletjeli u krugu od 50 metara, a skoro u potpunosti je uništena unutrašnjost kafića u sklopu objekta, kladionice te drugih poslovnih prostora.

Policija je prijavu o eksploziji zaprimila u 4.50 sati od zaštitara koji su stigli na mjesto događaja nakon što je aktiviran alarm u banci.

Na pojedinim snimcima videonadzora na mjestu događaja uočen je crni Audi A6, kojim su pljačkaši pobjegli prema jugu.

U policiji za sada ne barataju podatkom koliko je bilo pljačkaša, a prema riječima izvora bliskog istrazi, od trenutka eksplozije, odnosno pljačke i činjenice da je uočen Audi, prošlo je puno vremena da se poduzme konkretnija akcija, mada su odmah o tome upoznate sve policijske ekipe na području Hercegovačko-neretvanske, kao i Zapadnohercegovačke županije.

Nakon očevida s mjesta događaja su izuzeti tragovi koji će biti poslani na vještačenje. Inače, na mjestu događaja nisu pronađene boce s plinom za autogeno zavarivanje, kao ni oprema koja se koristi u takvim slučajevima, a istražitelji su uvjereni da je riječ o profesionalcima koji su se potrudili da ne ostave ništa iza sebe, ali i da nisu slučajno izabrali ovaj bankomat. Jer, iako se taj objekt „Binga“ nalazi uz glavnu prometnicu, ipak u blizini su uglavnom poslovni objekti i tvrtke – piše Avaz.

Digli u zrak bankomat na Bišću Polju

Podijeli objavu