Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Maškare 2019.: Galantari, arapi, svatovi, anonimusi, doktori… sve je to danas prodefiliralo...

  Maškare 2019.: Galantari, arapi, svatovi, anonimusi, doktori… sve je to danas prodefiliralo Čitlukom

  Podijeli objavu

  Maškarana povorka u kojoj su bili učenici Osnovne škole fra Didaka Buntića, učenici Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića i polaznici Dječjeg vrtića Čitluk prošla je danas kroz Čitluk. Vesela povorka prošla je kroz veći dio Čitluka, što je bilo prilika da svaki razred i svaka vrtićka skupina predstavi svoju karnevalsku koreografiju.

  Najveći dio maškarane povorke bili su učenici OŠ fra Didaka Buntića za koje je nakon mimohoda bilo upriličeno ocjenjivanje koreografija i izbor najboljih razreda. Izbor je održan na školskom igralištu, a najbolje ocjene osvojila su tri razreda.

  U kategoriji mlađih učenika najbolje je ocijenjen 5c razred za koreografiju „olovke“, dok su u kategoriji starijih učenika najbolje ocjenjeni 7c (sprovod) i 9b (Arapi).

  Nakon proglašenja najboljih razreda došao je red i na tradicionalno spaljivanje personifikacije svega lošega, a za učenike OŠ fra Didaka Buntića ove godine to je bila „Jedinica“.

  Maškarana povorka donijela je veselje na ulice Čitluka karakteristično za pokladne dane pa se nadamo da će se ovakva praksa nastaviti, te da će prerasti u tradicionalni karneval sa još većim brojem sudionika.

   

  Citluk.ba

  Podijeli objavu