Naslovnica KULTURA FOTO: HKUD sv. Marko Vionica proslavio 8. rođendan

FOTO: HKUD sv. Marko Vionica proslavio 8. rođendan

Podijeli objavu

HKUD sv. Marko Vionica nedavno je proslavio 8. rođendan. Na samom početku sve nazočne članove pozdravio je predsjednik društva gosp. Damir Mandarić.

U svom govoru prisjetio se samih početaka i dodao kako možemo biti ponosni na sebe i ono što smo kao društvo u ovom kratkom vremenu napravili. Želja nam je bila okupiti mlade, upoznati ih s običajima i kulturom našega naroda, pridonijeti kulturnoj suradnji i promicanju razumijevanja prema etičnim skupinama, a preko 100 članova iz cijeloga Brotnja svih uzrasta dokaz su nam da radimo dobre i pozitivne stvari i da tako nastavimo.

Ovih osam godina bilo je dinamično, turbulentno uvelike obilježeno dragocjenim iskustvima.
Teško nam je nekome tko nikada nije bio dio kulturno – umjetničkog društva, nekome tko nije doživio što znači boraviti, djelovati i stvarati u takvom kud-u predočiti što znači biti folkloraš, zajedno dijeliti radost, ljutnju, zajednička promišljanja, upoznavati nove ljubavi, napetosti i uspjehe. To su ljudi, djeca koji ponosna srca koje na pozornici kuca ispod narodnih nošnja s ponosom predstavljaju svoju kulturu publici diljem BiH ali i širom regije. Vi ste ponos našega sela, naše općine, najveće bogatstvo i ponos.
Vrijedno kao i dosad aktivno smo počeli ovu godinu. Znate da smo imali već dva gostovanja u emisiji ” Lijepom našom” u Benkovcu i Ljubuškom na poziv naših dragih prijatelja ” Vukšičkih bećara” i gosp. Branka Uvodića.

Već smo počeli i s pripremama za našu Međunarodnu večer folklora koja iz godine u godinu privlači sve veći broj ljudi, kao i s pripremama za mnoga gostovanja koja nas očekuju. Moram se još jednom osvrnuti na prošlu godinu koju smo upisali u povijest gostovanjem tri nacionalna ansambla koja su prvi put upravo na našoj Vionici zajedno istu večer nastupala. Neka nam sve ovo bude još veći poticaj da zadržimo svoju izvornost i razvijamo se u kulturnom smislu. Nadam se kako nam budu dolazili novi naraštaji i neka nova vremena da će naše društvo uvijek ostati ponosni promicatelj kulture i gorljivi zaštitnik naše narodne baštine, te osnaživati ono najvrednije što imamo nacionalni identitet i baštinu – priopćeno je iz HKUD-a sv. Marko Vionica.

Proslava rođendana s članovima HKUD-a sv. Marko Vionica

Gepostet von Hkud Marko Vionica am Dienstag, 12. Februar 2019

Brotnjo.info

Podijeli objavu