Naslovnica CRKVA VIDEO Fra Mario: Ne mogu se u isto vrijeme slaviti Stepinac i...

VIDEO Fra Mario: Ne mogu se u isto vrijeme slaviti Stepinac i poglavnik Pavelić!

Podijeli objavu

Popularni hercegovački franjevac fra Mario Knezović u emisiji Kerigma Naše TV objasnio je zašto kršćanin ne može u isto vrijeme slaviti Alojzija Stepinca i ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

Kako je pojasnio Knezović, Pavelić i Stepinac susreli su se 32 puta. Pri tome Pavelić niti jednom nije pohodio nadbiskupski dvor niti je dolazio na svete mise u Zagrebačku katedralu. Stepinac mu je pisao 22 puta, pri čemu se zauzimao za ljude – one u logorima, Srbe i Židove, episkope pravoslavne crkve. Pavelić nije odgovorio niti na jedno pismo, prenosi Croexpress.eu.

‘Ako danas želimo govoriti o demokraciji i ljudskim pravima, a istovremeno govoriti da je Josip Broz Tito pozitivna ličnost, jedno od toga moramo eliminirati. Ne mogu skupa ljudska prava, demokracija i Josip Broz Tito. Isto tako, ako želimo slaviti blaženika i sutra sveca Alojzija Stepinca, onda je nemoguće da istovremeno hvalimo Antu Pavelića. On je onaj koji je prešućivao brojna pisma i brojne molbe koje je dobivao od blaženika, a na njih se oglušivao’, kazao je Knezović.

Podsjetio je da je Pavelićeva žena bila Židovka, kao i jedan od njegovih ministara. Nevjerojatno je, kaže, da su imali takav odnos prema ljudima te vjere. No, to dokazuje da nisu vladali nego izvršavali ono što im je bilo izvana naređivano.

Kerigma – Razmatranje fra Marija Knezovića

[VIDEO] Zašto je usporen tijek kanonizacije blaženoga Alojzija Stepinca, zašto je ključni dio evanđelja Isusov poziv apostolima da budu ribari ljudi. O ovome između ostaloga razmišljamo sa stalnim suradnikom fra Marijom Knezovićem u ovotjednom izdanju emisije ''Kerigma – Vjera i djela''. Pogledajte video …

Gepostet von Kerigma NasaTV am Samstag, 9. Februar 2019

Croexpress.eu

Podijeli objavu