Naslovnica DRUŠTVO DILJEM HERCEGOVINE POSTAVLJENI PLAKATI Ne daj me, majko!

DILJEM HERCEGOVINE POSTAVLJENI PLAKATI Ne daj me, majko!

Podijeli objavu

Vodeći se kršćanskim i općeljudskim vrijednostima i idealima, Udruga Mlado Sunce između ostalog promiče dostojanstvo ljudskog života od trenutka začeća do prirodne smrti. Ovih dana u medijima čitamo i slušamo o brojnim raspravama povodom novog zakona o pobačaju u kojem se ubojstvo djeteta praktički legalizira.

U saveznoj američkoj državi New York ovih donesen zakon koji pobačaj definira kao „temeljno pravo“ svake trudnice te omogućuje pobačaj do 9. mjeseca trudnoće. Čvrsto smo uvjereni da oni, koji o tome  hladno raspravljaju ili takve zakone donose; oni koji sudjeluju u izvršenju pobačaja na bilo koji način, duboko u sebi nisu uopće svjesni zla koje čine.

Ovih dana u organizaciji naše Udruge, naš suradnik g. Mijo Barada,  predstavio je svoju novu knjigu te u jednom dijelu knjige govori o zlu pobačaja i njegovim posljedicama na živote svih onih koji u njemu sudjeluju. Također ga povezuje s mnogobrojnim ratovima i stradanjima. Donosimo nekoliko redaka koji su nam bili dodatni poticaj da ovaj projekat realiziramo:

„U mnogim muzejima možemo vidjeti razna oružana sredstva korištena u ratovima u povijesnim razdobljima. Bilo bi dobro da se podigne muzej gdje će se pokazati ubojito oružje kojim liječnici, unatoč Hipokratovoj zakletvi, nemilosrdno ubijaju nevinu djecu pod majčinim srcem (…)Ne možemo poput Poncija Pilata prati ruke i ne činiti ništa, nego trebamo odlučno stati u obranu dostojanstva života.“

Majka Terezija je još 1979. godine, primivši nagradu za mir, u svom obraćanju istaknula kako je najveći rušitelj mira danas krik nerođenog djeteta. Već tada ova je svetica čula nebrojene krikove male djece  zato što je imala zdrave (duhovne) uši i srce.

Mi možemo ubijati glas savjesti u nama, ali nikada potpuno! Često nas neka slika, priča ili događaj može protresti i potaknuti naš um i duh da se vrate onom iskonskom dobru koje je u nas utkano prilikom našega začeća. Vodeći se poznatom izrekom da slika govori tisuću riječi odlučili smo na više lokacija u našoj Hercegovini postaviti ove plakate! Mi želimo da ozdrave naše duhovne oči i uši te da svatko za sebe čuje u srcu ono što mu ova slika govori. Uvjereni smo da će ovaj projekt potaknuti mnoge da stanu u obranu života jer, ako samo jedna beba bude spašena, naša će zemlja biti obogaćena jednim novim životom – jednim novim svijetom.

Upravo zbog toga srdačno zahvaljujemo svima onima koji čuvaju život, koji brane život od samog začeća do prirodne smrti; obiteljima koje su otvorene životu i rađanju; majkama kojima je karijera majčinstvo i svima onima koji su nam pomogli (konkretno) u ovom projektu te velikodušno darovali svoj doprinos.

Od srca hvala!

Udruga Mlado Sunce

Podijeli objavu