Naslovnica KULTURA FOTO-VIDEO: U Gradnićima održan koncert Glazbene škole Brotnjo i HKUD-a Didak

FOTO-VIDEO: U Gradnićima održan koncert Glazbene škole Brotnjo i HKUD-a Didak

Podijeli objavu

Sinoć je u Staroj župnoj crkvi svetoga Blaža u Gradnićima održan koncert Glazbene škole Brotnjo iz Čitluka i HKUD-a Didak

Koncert je priređen u čast svetoga Blaža, a na njemu su sudjelovali učenici Glazbene škole iz Župe Gradnići kao i ostali, a uz njih su nastupili i  ženska pjevačka skupina HKUD Didak zajedno s Tamburaškim orkestrom „Misericordia”  iz Šurmanaca.

Na samom početku programa sve prisutne je pozdravio ravnatelj Osnovne glazbene škole Brotnjo gosp. Jure Sušac,koji je izrazio zadovoljstvo što su učenici škole dio ove lijepe priče ,ne samo na ovakvim događajima, nego i kroz Didakove Dane.

Lijepo je bilo slušati i vidjeti koliko župa ima mladih i talentiranih glazbenika,a i djevojačka skupina je sve prisutne iznenadila svojim novim repertoarom na kome odnedavno rade pod vodstvom prof. Davora Markote.

Organizatori zahvaljuju svima koji su došli podržati ove mlade ljude u njihovom  radu i trudu.

Kako smo ranije najavili, večeras počinje trodnevnica svetom Blažu koju predvodi fra Josip Ikić.

Sutra Dan otvorenih muzeja  i predstavljanje knjige „Utisnuti tragovi“

Sutra, drugoga dana trodnevnice (petak 1. veljače), nakon duhovnog programa, u Staroj crkvi s početkom u 20 sati biti će upriličeno predstavljanje knjige ” Utisnuti tragovi” autora fra Gorana Azinovića i Ane Zubac.

Također, tijekom cijelog dana u Gradnićima će biti otvoreni muzej i stari podrum te će se tako svi posjetitelji moći razgledati vrijedne starine.

Brotnjo.info

Gradnići: Predstavljanje knjige „Utisnuti tragovi“ autora fra Gorana Azinovića i Ane Zubac

Dan otvorenih muzeja: U petak dođite u Gradniće i razgledajte vrijedne starine

 

 

Podijeli objavu