Naslovnica CRNA KRONIKA Poznat identitet osobe koju je SIPA uhitila u Čitluku

Poznat identitet osobe koju je SIPA uhitila u Čitluku

Podijeli objavu

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uputilo je prijedlog za određivanje mjere pritvora za Radulu Popovića rođenog 1963. godine u Nikšiću, državljanina Crne Gore, osumnjičenog za puštanje u promet krivotvorenog novca valute euro na području Čitluka.

Osumnjičeni se tereti da je dana 6. siječnja 2019. godine na području Čitluka, nakon što je od njemu poznatih osoba, nabavio 26 krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 100 eura, došao u kasino te za krivotvoreni novac, uzimao tikete za igre na sreću, koje je nakon toga davao drugoj osobi, koja je na aparatu za naplatu podizala novac u valuti KM, te na taj način stavio u promet veću količinu krivotvorenog novca, piše RadioSarajevo.ba.

Osumnjičenog suslobode lišili policijski djelatnici SIPA, nakon čega je izvršen pretres osumnjičenog, kao i objekata i vozila koje koristi.

Pritvor za osumnjičenog predložen je iz pritvorskih razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka a) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, mogao pobjeći iz BiH te na taj način, s obzirom da se radi o državljaninu druge zemlje, postati nedostupan pravosuđu BiH.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH.

Brotnjo.info

Podijeli objavu