Naslovnica GOSPODARSTVO Mladoj profesorici geografije ostvarena želja za prvim radnim iskustvom

Mladoj profesorici geografije ostvarena želja za prvim radnim iskustvom

Podijeli objavu

Knjižara Logovita je zaposlila dvadesetsedmogodišnju Anju Juricu kao pripravnika s utvrđenim stupnjem invaliditeta od 80%.

“Svjesni smo da je danas bilo kakvo sigurno radno mjesto ozbiljna i velika stvar, a osobito za osobe s invaliditetom kojima je taj ideal iz mnogih razloga često neostvariv san. Prateći suvremene potrebe proširenja djelatnosti trgovine i zahtjeve naših kupaca otvorila se mogućnost da na ovim poslovima uposlimo osobu koja će u punom radnom vremenu obavljati zadatke kojima nismo mogli dodatno opteretiti naše uposlenike. S tim prijedlozima i sugestijama smo postigli dogovor s voditeljima projekta i pronašli osobu s invaliditetom koja odgovara zahtjevima radnoga mjesta. Sretna je okolnost što je Caritas kao nositelj projekta osigurao donatorska sredstva kojim će se pokriti najveći dio dohotka i doprinosa za uposlene osobe s invaliditetom, pa ne smijemo isključiti ni ovu motivacijsku dimenziju“, rekao je za Brotnjo.info izvršni direktor Logovite, Viktor Zubac.

Anja Jurica je dvadesetsedmogodišnja profesorica geografije bez dosadašnjega radnog iskustva, koja će u okviru ovoga projekta biti uposlena u pripravničkom stažu od godinu dana na puno radno vrijeme. Dogovorom i ugovorom je predviđen angažman na poslovima web-administratora i  trgovca, a na tom radnom mjestu će obavljati zadatke unosa i tehničke obrade podataka, komunikacije s kupcima i dostavnim službama, praćenja stanja zaliha te ostale poslove koje djelomično obavljaju i drugi uposlenici.

“Ona će imati mogućnost  u jednogodišnjem radnom odnosu usvojiti sve potrebne kompetencije na zadatcima koje obavlja, a pritom će imati mentora koji će je usmjeravati i nadzirati njezin rad. Od nas kao poslodavca će imati stalnu potporu, ali je isto tako važna i njezina motiviranost te predanost radu u poslovima koji nisu odviše zahtjevni a u isto vrijeme mogu biti vrlo zanimljivi “ , tvrdi direktor Zubac.

Po riječima direktora čitavo osoblje je oduševljeno jer su u svom radnom okruženju uspjeli stvoriti prilike da se afirmira jedan od takvih odnosa, te se nadaju pozitivnim rezultatima.

Zahvaljujući projektu “POWER“  kojem je cilj pružiti nove mogućnosti za rad osobama s invaliditetom osim ove profesorice geografije priliku za pripravnički angažman je dobilo još deset osoba s invaliditetom s područja BiH. Pripravnici su osobe s najmanje 50% invaliditeta, do 35 godina starosti. Čitav ovaj projekt financira Europska unija , a provodi ga Caritas Bosne i Hercegovine  u suradnji s partnerima iz BiH i Crne Gore.

Autor: Anđela Čović

Podijeli objavu