Naslovnica POLITIKA Komšić u ured vratio sliku masovnog ubojice koji je odgovoran za smrt...

Komšić u ured vratio sliku masovnog ubojice koji je odgovoran za smrt milijun ljudi!

Podijeli objavu

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić vratio je u svoj ured u Predsjedništvu sliku Josipa Broza kao što je i ranije najavio.

Na fotografijama sa sastanaka s veleposlanikom Republike Francuske Guillaume Roussonom u pozadini se vidi Brozova fotografija.

Tito u “Top 10” masovnih ubojica

Inače, Njemački magazin Bild sastavio je listu najvećih masovnih ubojica koji su obilježili 20. stoljeće. Na “Top 10” našao se i maršal Josip Broz Tito

Uvjerljivo prvo mjesto na listi najvećih ubojica 20. stoljeća zauzeo je kineski diktator Mao Ce-tung. On je odgovoran za smrt 50 milijuna ljudi.

Autori članka na posljednje, deseto mjesto stavili su ime maršala Josipa Broza Tita, pokojnog doživotnog predsjednika Jugoslavije.  Njemački Bild pritom ističe da je Tito tijekom svoje vladavine bio odgovoran za smrt milijun ljudi.

Na drugom mjestu je Staljin kojem se na dušu stavlja 40 milijuna života, a iza njega je Hitler koji je pobio 20 milijuna ljudi. Četvrti na listi je dugogodišnji je kineski diktator Čang Kaj Šek, odgovoran za smrt 10 milijuna ljudi, a odmah iza njega je i Lenjin s brojkom od 4 milijuna.

Na šestom mjestu je Japanac Tojo Hideki (3 milijuna žrtava), a iza njega zloglasni Pol Pot (2 milijuna žrtava).

Osmi je etiopski marksist Mengitsu, ubojica cara Haile Selassija i odgovoran za smrt 2 milijuna žrtava, a predzadnji Yahya Khan iz Pakistana sa milijun žrtava.

Brotnjo.info

Podijeli objavu