Naslovnica POLITIKA Dodik na dnevni red stavio smjenu veleposlanika iz srpskog naroda

Dodik na dnevni red stavio smjenu veleposlanika iz srpskog naroda

Podijeli objavu

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je kako je za sljedeću srijedu, 12. prosinca, zakazao sjednicu Predsjedništva, koja, kako je naveo, može biti održana u zgradi u Sarajevu ukoliko bude postignut dogovor o isticanju zastave Republike Srpske, u suprotnom će predložiti da bude održana video-linkom.

“U Predsjedništvu i dalje imamo problem isticanja zastave Republike Srpske na sastancima kojima nazočim. BiH je sastavljena iz dva ravnopravna entiteta i iz toga proizlaze sva kasnija postavljenja tijela BiH. U pogledu isticanja zastave moj pristup ostaje isti”, rekao je Dodik, prenosi Klix.ba.

Dodik je naveo kako je na dnevnom redu prve radne sjednica Predsjedništva BiH 50 točaka, od kojih je jedna smjena veleposlanika.

“Povući ću značajan broj veleposlanika i vrlo brzo imenovati nove. Zato ću u Banjoj Luci razgovarati sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, jer prema Ustavu RS-a predsjednik predlaže i bira veleposlanike, a član Predsjedništva to treba proglasiti. Želim se ponašati u skladu sa Ustavom Republike Srpske”, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, na sjednici bi trebala biti donesena jedna izjava o europskim integracijama, veliki broj bilateralnih sporazuma, te razmatran rad Vijeća ministara u oblasti europskih integracija.

 

Podijeli objavu