Naslovnica POLITIKA Crnogorac Selmo Ciktorić iz Berana večeras postao ministar obrane BiH

Crnogorac Selmo Ciktorić iz Berana večeras postao ministar obrane BiH

Podijeli objavu

Nakon što su nedavno optužili HŠK Zrinjski za namještanje utakmica preko jedanaesteraca, N1 televizija danas je izgleda krenula u kadroviranje Vijeća ministara BiH.

Naime, njihov današnji gost u poslijepodnevnom programu je bio Selmo Cikotić, koji je govorio o BiH i NATO-u.

I dok je Cikotić govorio o integracijama, N1 ga je potpisao kao ministra obrane BiH. Možda u ovome mediju znaju nešto više od ostatka javnosti, ali službeno je ministrica obrane i dalje Marina Pendeš.

Inače, ovaj Crnogorac je dobio značajno vrijeme kako bi govorio o značaju članstva BiH u NATO, važnosti daljnjeg partnerstva i što BiH još treba uraditi da bi postala punopravni član ove organizacije.

Nažalost, tijekom gostovanja voditelj se nije sjetio postaviti pitanje Cikotiću može li on ući u NATO ako još uvijek nije otkrio gdje su leševi pobijenih Hrvata Bugojna za kojima se traga i danas.

Dok su hrvatski civili i zarobljenici ubijani u ovome gradu Cikotić je obnašao dužnost ratnog zapovjednika Operativne grupe „Zapad“ tzv. Armije BiH (područje Bugojna i Gornjeg Vakufa, te dijelova općina Donji Vakuf i Novi Travnik).

Zbog toga se osnovano sumnja već 25 godina kako je upoznat sa sudbinom nestalih Hrvata, ali Cikotić nikada nije progovorio o tome. Umjesto toga, danas nam drži predavanja o NATO-u i važnosti sudjelovanja u ovome vojnom savezu.

Minimalni uvjet hrvatskih predstavnika bi bio da Cikotić i njegovi pomagači otkriju sudbinu nestalih Hrvata Bugojna prije nego nam počnu govoriti o integracijama. Naravno, ukoliko ti hrvatski predstavnici ne dožive amneziju, kao što je bio slučaj Pendeš-Komšić.

M.K. / Pogled.ba

Podijeli objavu