Naslovnica CRKVA Brotnjak fra Antonio Šakota na službi u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Zürichu

Brotnjak fra Antonio Šakota na službi u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Zürichu

Podijeli objavu

Nakon što je dosadašnji misionar fra Vine Ledušić određen za voditelja misije u Graubünden/Gonzen/FL, na njegovo mjesto u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Zürichu došao je fra Antonio Šakota.

Fra Antonio je rođen 31. svibnja 1986. godine u Mostaru. 2006. godine odlučuje stupiti u Franjevački red. Svoje Svečane zavjete položio je u Mostaru, 16. rujna 2012. godine. Za đakona je zaređen u Jeruzalemu 29. lipnja 2013. godine, a za prezbitera je, pak, zaređen u Mostaru, 29. lipnja 2014. godine. Filozofsko-teološki studij pohađa u Zagrebu i Jeruzalemu.

Svoje svećeničko djelovanje započinje 2014. godine kao župni vikar u samostanu i župi sv. Petra i Pavla u Mostaru gdje je, uz redovite pastoralne dužnosti, osobito zadužen za duhovnu asistenciju Franjevačke mladeži. Uprava provincije povjerava mu 2016. godine službu duhovnog asistenta za FRAMU i OFS na razini Hercegovine, te promicatelja duhovnih zvanja.

Fra Antoniju želimo iskrenu dobrodošlicu u našu zajednicu i puno uspjeha u radu na njivi Gospodnjoj – objavljeno je na misijskoj web stranici.

hkmzuerich.ch

Podijeli objavu