Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Autocesta otvorena za sve skupine vozila

Autocesta otvorena za sve skupine vozila

Podijeli objavu

Za sve skupine vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (od 13:27 sati). Na dijelu dionice autoceste od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, zbog vrlo jakih bočnih udara vjetra (bure).

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
    Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja (DC8);
    Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru. Snijeg povremeno pada i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zimsko je računanje vremena pa vozače motornih vozila podsjećamo da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Podijeli objavu