Naslovnica DRUŠTVO Sudionici simpozija Giants of Neurosurgery u posjetu Međugorju

Sudionici simpozija Giants of Neurosurgery u posjetu Međugorju

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Krajem rujna Međugorje su posjetili sudionici simpozija Giants of Neurosurgery .

Naime, riječ je prvom i jedinstvenom međunarodnom neurokirurškom simpoziju koji je za cilj imao na jednom mjestu okupiti velikane svjetske neurokirurgije koji su svojim znanjem, radom i iskustvom iznimno doprinijeli razvoju neurokirurgije kakvom je danas poznajemo.

Na ovom simpoziju, od 24. rujna do 28. rujna u Sarajevu i Zagrebu, održano je niz predavanja o novim iskustvima i trendovima u ovoj grani medicine.

Da je uistinu riječ o evropskim i svjetskim autoritetima iz ove medicinske oblasti svjedoče i njihova imena: Prof. dr. Frederick Boop, (Memphis, TN, USA), Prof. dr. Madjid Samii, (Hannover, Germany), Prof. dr. Evandro de Oliveira, (Sao Paolo, Brasil), Prof. dr. Ali Khrist, (Little Rock, AR, USA), Prof. dr. Ossama Al-Mefty, (Boston, MA, USA)), prof. dr. Kenan Arnautović, (Memphis, TN, USA) i prof. dr. Krešimir Rotim, (Zagreb).

Nakon prijema kod međugorskog župnika fra Marinka Šakote, gosti su hodočastili na Brdo ukazanja.

Potom je uslijedio ručak u hotelu Cesarica te kratki obilazak Međugorja.

“U Međugorje dođem kad god to obaveze dopuštaju. Tako i ovoga puta u našem itineraru nikako nismo mogli a ni htjeli zaobići Međugorje. Ovo mistično mjesto jednostavno privlači ne samo vjernike katoličke vjeroispovijesti već i sve one koji tragaju za pravim smislom. Zahvaljujem fra Marinku na toplom prijemu i svima koji su nam ovaj kratki, ali za sve nas vrlo dojmljiv, boravak u Međugorju učinili ugodnijim.” rekao je prof. dr. Krešimir Rotim.

Podijeli objavu