Naslovnica DRUŠTVO FOTO: U Vitezu održan 7. Memorijalni pohod Darijan Šarac

FOTO: U Vitezu održan 7. Memorijalni pohod Darijan Šarac

Podijeli objavu

HPD „Vitez“, u suradnji s Udrugom dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB danas je organizirao 7. Memorijalni pohod Darijan Šarac.

Već tradicionalni 7. Memorijalni pohod Darijan Šarac organizira se u spomen na prerano preminulog Darijana Šarca iz Čitluka, koji je nakon transplantacije srca, nažalost izgubio životnu bitku, te je s nepunih 17 godina preminuo, prenosi portal Centralna.ba.

Skupina planinara, članova HPD „Vitez“, prilikom hodočašća u Međugorje 2011. godine, pohoda dugog 180 km, nakon 5 dana hoda, upoznala je i bila srdačno primljena u obitelji Šarac, kod Darijanovih roditelja, Ankice i Željka i samog Darijana. Ovim pohodom, viteški se planinari ujedno prisjećaju Darijana, ali i zahvaljuju obitelji Šarac, koji su tada potpune strance primili u svoj dom kao najveće i najbolje prijatelje.

“U spomen na taj topli i lijepi susret i dobrodošlicu koju je nama obitelj Šarac priredila, već sedmu godinu obilježavamo ovaj memorijalni pohod Darijan Šarac, gdje razgovaramo i o zdravom načinu života, gdje promoviramo i darivanje organa i transplataciju kao najbolji način liječenja” – rekao je za Brotnjo.info Tomislav Žuljević, jedan od organizatora ovoga memorijala.

Podijeli objavu