Naslovnica GOSPODARSTVO Pojeftinjuje registracija vozila

Pojeftinjuje registracija vozila

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Registracija motornih vozila u Republici Srpskoj će ubuduće biti od 20 do 50 maraka jeftinija za fizičke osobe, te preko 100 KM za gospodarske subjekte.

Naime, Upravni odbor Agencije za osiguranje RS usvojio je izmjene Odluke o zajedničkoj tarifi premija i cjenovniku za osiguranje od odgovornosti za motorna vozila u RS, čime je izvršeno umanjenje cijena premije od odgovornosti za motorna vozila za deset posto, pišu Nezavisne novine.

“Umanjenjem cijena premije osiguranja od odgovornosti za motorna vozila za deset posto će kao posljedicu imati smanjenje obveza građana i gospodarskih subjekata po osnovu premije osiguranaja pri registraciji vozila”, priopćili su u Agenciji, te dodali da ovo za cilj ima postupanjsku pripremu društava za osiguranje za liberalizaciju cijena premije u vrsti osiguranja od odgovornosti za motorna vozila.

Naglasili su kako je ovo umanjenje izvršeno nakon analiza stručnih službi Agencije, koje su kao rezultat imale zaključak da su stvorene sve tehničke i druge pretpostavke za umanjenje premije.

Podijeli objavu