Naslovnica Obavijesti Studenti koji su dobili smještaj u Studentskom centru mogu useliti u svoje...

Studenti koji su dobili smještaj u Studentskom centru mogu useliti u svoje sobe

Pogled.ba

Podijeli objavu

Studenti starijih godina studija mostarskog Sveučilišta koji su putem natječaja zadovoljili uvjete i dobili smještaj u Studentskom centru za akademsku 2018./19.  mogu useliti u svoje sobe. 

Studentski centar Mostar svake akademske godine zbrine velik broj studenata koji dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja, a prema riječima glasnogovornice Studentskog centra, veliko zanimanje za smještaj u Centru ni ove godine nije izostalo, piše Pogled.ba.

„Natječaj za starije godine kojeg smo završili u srpnju bio je iznimno praćen gdje je apliciralo 470 studenata, a pružamo smještaj za njih 260, dok je natječaj za brucoše u tijeku i tu očekujemo još veće zanimanje”, kazala je Anita Glibić, glasnogovornica Centra.

Veliko zanimanje za ovu ustanovu opravdano je vrhunskim uslugama koje nude svojim studentima a posebice cijenama koje studenti plaćaju. Jedan student na mjesečnoj razini izdvaja  samo 159 konvertibilnih maraka i to za: tri obroka dnevno, toplu vodu i grijanje 24 sata dnevno, internetski i kablovski priključak te pokrivenost WiFI mrežom u svim prostorijama Centra. Budući da cijene u privatnom smještaju iznose preko 400 do 500 konvertibilnih maraka bez hrane i ostalih režija, Studentski centar idealno je rješenje za studente.


„Svi kapaciteti se završetkom jedne akademske godine renoviraju,sobe iznova liče i najmanji kvarovi popravljaju kako bi studenti u novoj akademskoj godini imali što kvalitetnije uvjete. Prije dvije godine jedan dio soba opremili smo klima uređajima i hladnjacima i kroz ovu akademsku godinu uložit ćemo sve napore da opremimo sve sobe“,  ističe Glibić te dodaje kako je krivac nedostatka sredstava Županija Zapadnohercegovačka koja je stvorila velika dugovanja prema centru zbog čega će od 1. rujna studenti koji dolaze iz ove županije plaćaju punu cijenu smještaja.

Svi zainteresirani brucoši koji još uvijek nisu aplicirali na smještaj i ishranu u Studentski centar Mostar mogu to učiniti svakim radnim danom od 8.00 do 14.00 sati u sektoru za smještaj, a sve potrebne informacije dobiti na 036 337 203. Natječaj možete vidjeti OVDJE

Podijeli objavu