Naslovnica POLITIKA Čović i Ivanić izdali zajedničko priopćenje: Ogradili se od telegrama kojega je...

Čović i Ivanić izdali zajedničko priopćenje: Ogradili se od telegrama kojega je jučer poslao Izetbegović

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ne može istupati u ime cijele institucije ukoliko za to nema suglasnost druga dva člana Predsjedništva BiH, već isključivo kao bošnjački član Predsjedništva BiH.

Kolega Izetbegović nije mogao, bez prethodne konzultacije, u ime Predsjedništva BiH objaviti brzojav sućuti i priopćenje za javnost koje, osim iskaza suosjećanja, duboko zadire u domen neprihvatljive političke kvalifikacije, priopćeno je iz Predsjedništva BiH

Ne dijelimo ocjene koje je kolega Izetbegović uputio u tekstu u povodu smrti bivšeg glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Kofija Annana i osuđujemo ovakvu zloporabu pozicije predsjedatelja Predsjedništva BiH.

Izetbegović poslao telegram u kojemu je Annana optužio za genocid

Kofi Annan, koji, prema riječima generalnog tajnika Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa u mnogo čemu simbolizira UN,  svjedočio je i bio sudionik najtežih propusta i grešaka UN-a koje su dovele do genocida u Srebrenici.

Njegova ljudska osobina da prizna grešku i da se za istu ispriča olakšala je put traženja istine za žrtve genocida i njihove obitelji, koja je potvrđena  presudama međunarodnih kaznenim sudovima – napisao je jučer Izetbegović, a od njegovog pisma danas su se ogradili Čović i Ivanić.

Podijeli objavu