Naslovnica POLITIKA Ministrica Pendeš u nastupni posjet primila zapovjednicu Stožera NATO-a u BiH Marty...

Ministrica Pendeš u nastupni posjet primila zapovjednicu Stožera NATO-a u BiH Marty J. Bissell

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je 2. kolovoza 2018.godine u nastupni posjet novoimenovanu zapovjednicu Stožera NATO-a u Sarajevu, brigadnog generala Marty J. Bissell s kojom je razgovarala o aktivnostima MO i OS BiH, kao i o dugogodišnjoj uspješnoj suradnji sa Stožerom NATO-a u Sarajevu.

Ministrica Pendeš je zaželjela dobrodošlicu brigadnom generalu Bissell, te čestitala na postavljenju na ovu dužnost. „Smatram da je suradnja sa Stožerom NATO-a u Sarajevu veoma važna budući da smo od samog osnutka napravili značajan iskorak u MO i OS BiH, a naša suradnja je na najvišoj razini“, istaknula je ministrica Pendeš.

Ovom prigodom ministrica Pendeš je informirala generalicu Bissell o najvažnijim aktivnostima i ciljevima MO i OS BiH, kao što su aktivacija Akcijskog plana za članstvo u NATO  (MAP) i važnosti koju aktivacija nosi sa sobom za državu BiH, doprinosu pripadnika MO i OS BiH u mirovnim misijama, rješavanju viškova naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava, što doprinosi sigurnosti i stabilnosti ne samo u BiH i drugim zajedničkim projektima koje MO i OS BiH imaju sa Stožerom NATO u Sarajevu.

Generalica Bissell se zahvalila na prijemu i informacijama, te je izrazila zadovoljstvo budućom suradnjom, istaknuvši da podupire naše ciljeve, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Podijeli objavu