Naslovnica CRNA KRONIKA Kome to smetaju Židovi u BiH? U Tuzli i Sarajevu antisemitski incidenti

Kome to smetaju Židovi u BiH? U Tuzli i Sarajevu antisemitski incidenti

Brotnjo.info

Podijeli objavu

U poslijednih nekoliko dana dogodila su se dva antisemitska incidenta u Tuzli i Sarajevu.

U oba slučaja se radi o ispisivanju grafita na i u ulazu stambenih zgrada u kojima žive članovi Židovske zajednice, napisao je na svome facebook profilu Igor Kožemjakin. istaknuti član Židovske zajednice u BiH.

Židovska zajednica u BiH, je uvijek naglašavala izostanak antisemitskih ispada u Bosni i Hercegovini kao pozitivan primjer bosanskohercegovačkog načina života i njegovanja dobrih dobrosusjedskih odnosa.

Sa žaljenjem i ogorčenjem smo primili ovu vijest, svjesni da ovi incidenti neće narušiti dobrosusjedske odnose koje bosanskohercegovački Židovi grade sa svojim sugrađanima drugih etničkih i vjerskih grupa.

“Apeliramo na nadležna tijela da identificiraju i kazne počinitelje u skladu sa zakonom. Najoštrije osuđujemo ove napade na pripadnike naše zajednice kao i svaki govor mržnje i bilo kakav akt kojim se vrijeđaju nacionalna osjećanja građana te pozivamo sve relevantne društvene faktore da se pridruže osudi ovih vandalskih djela i pruže podršku i zaštitu svojim sugrađanima, pripadnicima naše zajednice.” – poručuju iz Židovske zajednice

Podijeli objavu