Naslovnica POLITIKA Skupština HNŽ usvojila Zakon o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji

Skupština HNŽ usvojila Zakon o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Danas je u Mostaru održana 32. sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanska županije.

Na zahtjev Vlade HNŽ s dnevnog reda su skinute tačke: Prostorni plan Hercegovačko – neretvanske županije i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi.

Zastupnici su jednoglasno usvojili Zakon o zaštiti od buke uz amandmane koje su predložili pojedini zastupnici.

Usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim pristojbama sa Tarifom. Ovim izmjenama Zakona vrši se ciljano smanjenje visine sudskih pristojbi za 50% prilikom upisa u sudski registar. To bi trebalo pozitivno uticati na poslovanje, investicije, rasterećenje obveza poslovnih subjekata, kao i povećanja konkurentne sposobnosti gospodarskih subjekata.

Pored navedenih Skupština je sa predloženim amandmanima usvojila i Zakon izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama HNŽ i Zakon o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji HNŽ uz obvezu Vlade da, nakon usvajanja Zakona o demobiliziranim braniteljima F BiH, u što kraćem roku predloži dopune u cilju usklađivanja sa Federalnim propisima.

Skupština je prihvatila Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rudarstvu HNŽ i Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima HNŽ koji su ocijenjeni kao dobra osnova za izradu prijedloga ovih zakona.

Usvojene su Odluka o usvajanju Izvještaja o Izvršenju Proračuna HNŽ za 2017. godinu i Odluka o usvajanju Izvješća o Izvršenju Tekuće rezerve Proračuna HNŽ/K za 2017. godinu.

Skupština je dala pozitivno mišljenje na Nacrt Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti u Federaciji BiH kao i na Zakon o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji F BiH.

Skupština je usvojila Zaključak da Vlada Hercegovačko – neretvanske županije do sljedeće sjednice Skupštine HNŽ dostavi:
a) Informaciju o provođenju preventivnog programa ranog otkrivanja karcinoma dojke i nabavke mobilnog mamografa,
b) Informaciju o stanju sigurnosti u HNŽ,
c) Informaciju o stanju u turizmu u HNŽ.

Podijeli objavu