Naslovnica GOSPODARSTVO Slijedi pad cijena goriva na području FBiH!

Slijedi pad cijena goriva na području FBiH!

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Danas je federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović u Mostaru održao sastanak s rukovodećim predstavnicima menadžmenta najznačajnijih distributera naftnih derivata u Federaciji Bosne i Hercegovine, gdje je postignut dogovor da će cijene goriva već od sutra, a najkasnijedo kraja tjedna biti smanjenje i to za minimalno pet pfeninga.

Sastanku su nazočili i predstavnici Federalne uprave za inspekcijske poslove. Razgovarano je o aktualnoj situaciji vezanoj za povećanja maloprodajnih cijena naftnih derivata na benzinskim crpkama, piše Klix.ba.

Sudionici sastanka su analizirali sve raspoložive modele u skladu sa zakonom, s ciljem iznalaženja i hitnog provođenja konkretnih mjera za snižavanje maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Ministar Vujanović je nakon sastanka potvrdio kako su već pristigli zahtjevi benzinskih crpki da se smanji cijena goriva i to već od sutra. Cijena goriva bit će smanjena za najmanje pet pfeninga, a optimalno 10 ili negdje čak 15 pfeninga.

Važno je naglasiti da su i transporteri naftnim derivatima iskazali spremnost da i oni spuste cijene.

“Zahtjevi za smanjenjem cijena su već pristigli, a i obećanja su takva da će od sutra cijene biti niže. Trocifren broj zahtjeva je došao od kompanija koje posluju derivatima”, istakao je ministar Vujanović.

Njihova obraćanja nisu obligatorna, ali vlada može uvesti ograničenja marže i nivelirati cijene, kazao je Vujanović te je dodao da su cijene skočile nakon Trumpovog povlačenja iz sporazuma s Iranom.

Vujanović je kazao da će naftni operateri raditi na racionalizaciji troškova, kako bi se cijena snizila.

“Isto tako sastanak Trumpa i Kima Jing-una može utjecati pozitivno na sniženje cijena na svjetskim tržištima”, kazao je Vujanović.

Nije precizirao koliko će cijene sutra biti niže, jer to zavisi od kompanije do kompanije

Podijeli objavu