Naslovnica Obavijesti Žuti meteoalarm: Temperature do 34°C, osjetna promjena vremena stiže večeras

Žuti meteoalarm: Temperature do 34°C, osjetna promjena vremena stiže večeras

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Meteoalarm je za danas izdao žuto upozorenje za područje Hercegovine i to zbog visokih temperatura koje će dosezati do 34°C.Biti će sparno uz umjeren i pojačan južni i jugozapadni vjetar.

Promjena vremena očekuje nas u večernjim satima kada će biti kiše i grmljavine.

Jakog olujnog nevremena, moglobi biti diljem regije uključujući i u Hercegovinu i Dalmaciju, piše facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Na područjima gdje se formirju jači nizovi olujnih oblaka može se očekivati intezivna grmljavina, obilni pljuskovi, lokalne bujične poplave čak i izolirana pojava pijavica i tornada.

Zahvaljujući spomenutom pogoršanju vremena očekujte svježije vrijeme i nakratko okretanju vjetra na istočne i sjeveroistočne smjerove.

Novo osjetnije zatopljenje, južina, vruće i sparno vrijeme treba očekivati početkom i oko sredine tjedna. U tome stiže i novo pogoršanje vremena, koje će nas glavninom zahvatiti od utorka nadalje, tako da ćemo zasigurno ponovno morati upozoravati na jake grmljavinske oluje tijekom sredine i drugog dijela sljedećeg tjedna. Osjetno svježije vrijeme imat ćemo krajem sljedećeg tjedna.

Čini se da bi prije spomenutog pogoršanja vremenskih prilika koje nas čekaju oko sredine idućeg tjedna, nedjelja i ponedjeljak mogli biti nešto povoljniji, uz duža sunčana razdoblja ponajprije u Hercegovini, Dalmaciji i obalnim dijelovima Crne Gore.

Međutm i dalje neće biti posve stabilno vrijeme, jer će uz duža sunčana razdoblja još postojati uvjeti da gotovo u cijeloj regiji bude lokalnih pljuskova.

Podijeli objavu