Naslovnica DRUŠTVO Okrugli stol ‘Ostanak mladih u BiH’ na Filozofskom fakultetu

Okrugli stol ‘Ostanak mladih u BiH’ na Filozofskom fakultetu

Autor: Josip Vasilj

Podijeli objavu

Dana 15. svibnja s početkom u 13:00 sati na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Mostaru održan je okrugli stol na temu “Ostanak mladih u BiH”.

O navedenoj temi govorili su: predsjednik mladeži HDZ-a Mario Mikulić, zastupnica u skupštini ZHZ Marija Ćeškić, student ekonomije Ivo Čarapina, te Kristian Marić i Bruno Bokšić.

Studentima se obratila i Gabrijela Kurevija koja je organizator događaja, kao i Marko Džoić, predsjednik studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Bruno Bokšić je zanimljivim pristupom prikazao mladima da život u inozemstvu ne donosi poboljšanje kakvo očekujemo.

“Iz mog iskustva, a bio sam u preko 20 zemalja, kažem vam da ćete vi u Njemačkoj raditi ono što Nijemac ne želi raditi, u Irskoj ćete raditi ono što Irac ne želi raditi. Tako nećete izgraditi svoje snove, možda ćete imati malo više novaca, ali imati ćete iste muke”, kazao je Bokšić.

“Zadržite svoj identitet, nađite posao koji volite. Sama sam primjer da se može uspjeti radeći ono što volimo. Prije nekog vremena pokrenula sam jedan, sada većpoznati brend, “From Herzegovina with love”, koji je prepoznao moj prijatelj iz Zagreba i pozvao me da pišem food kolumne za medije. Tada nisam ni znala da postoje food kolumne, ali kada sam počela pisati to se stvarno pokazalo kao jako uspješno”, kazala je Ćeškić.

Svrha održavanja okruglog stola bila je prikazati mladima da se može naći posao u Bosni i Hercegovini, te da nema potrebe tražiti bolji život negdje vani. Voditelji okruglog stola su pozvali sve mlade da se aktiviraju u svojim zajednicama, da se bore za svoja uvjerenja, ali i da nikad ne zaborave ono što oni zapravo i jesu.

 

Podijeli objavu