Naslovnica DRUŠTVO Reakcija na članak objavljen na portalu Brotnjo.info

Reakcija na članak objavljen na portalu Brotnjo.info

Podijeli objavu

Upravni odbor Društva vodiča za hodočasnike u Međugorju uputio je reakciju na članak koji je sinoć objavljen na portalu Brotnjo.info pod naslovom “Apel vodičima: Vodite računa o svojim hodočasnicima koje dovodite u Međugorje!“.

Naslov članka je proistekao iz objave HGSS-a Čitluk – Međugorje koju smo preuzeli i objavili na portalu.

Reakciju Upravnog odbora prenosimo u cijelosti:

Kao predstavnici Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje, osjećamo potrebu reagirati na natpis objavljen na portalu Brotnjo.info, dana 13. svibnja 2018.g. a odnosi se na „vodiče koji trebaju voditi računa o svojim hodočasnicima“ .

Vodiči – članovi Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje, uistinu brinu i vode računa o sigurnosti svojih hodočasnika, te nemaju ništa s ovim slučajem.

Moramo vas podsjetiti, kako u proteklih 26 godina, kolikodjeluje i postoji Društvo, smo uvijek  bili prvi, a nerijetko i jedini, koji su reagirali i pomagali hodočasnicima u mnogim poteškoćama i raznim sitaucijama u kojima bi se našli, bez obzira je li se radilo samo o onima koji su pripadali našoj skupini ili ne.

Kad određena skupina hodočasnika dođe u neko mjesto i ne uzme lokalnog vodiča, onaj tko je odgovoran za tu skupinu je uglavnom ili organizator hodočašća  ili njihov pratitelj, što je ovdje vjerojatno i bio slučaj.

Smatramo kako nije ispravno poistovjetiti termin VODIČ s terminom ORGANIZATOR  ili PRATITELJ grupe, budući su to posve različite funkcije.

Uvijek nam je žao kad se netko od hodočasnika nađe u situaciji u kojoj su se našle dvije hodočasnice iz Albanije. Raduje nas dobar ishod u ovom slučaju i jako cijenimo angažman i pomoć svih koji su pomogli kako bi sve dobro završilo.

Još jedanput vas molimo da objavite našu reakciju poradi naslova u navedenom članku, koji izravno narušava ugled lokalnog vodiča. U ovom slučaju lokalni vodič nije bio angažiran.

Upravno odbor Društva vodiča za hodočasnike u Međugorju, na čelu sa predsjednicom Marijom Mojcom Čarapina

Međugorje, 14. svibanj 2018.g.

Apel vodičima: Vodite računa o svojim hodočasnicima koje dovodite u Međugorje!

Podijeli objavu