Naslovnica SPORT Mektić i Dodig slavili u parovima, Hrvatska povela 2-1

Mektić i Dodig slavili u parovima, Hrvatska povela 2-1

HRT.hr

Podijeli objavu

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Ivan Dodig slavili su sa 6:7 (2), 6:4, 6:4 i 6:2 protiv kazahstanskog para kojeg čine Timura Habibulina i Aleksandra Nedovjesova. 

Prvi set otišao je do 6:6 i 13. igre, u kojoj je kazahstanski dvojac izborio čak pet set-lopti, a iskoristio je drugu te zasluženo uzeo prvi set sa 7:6 (2).

Uspjeli su Mektić i Dodig uzeti drugi set slavivši sa 6:4. Kod 1:1 hrvatski par odlično je vračao servis Kazahstanaca dopustivši im tek jedan poen. Imali su priliku naši tenisači još jednom uzeti break kod 3:1, ali nisu uspjeli.

Odlično su odigrali treći set Ivan Dodig i Nikola Mektić i poveli 2:1 u setovima. Hrvatski par je slavio sa 6.4, a odlučujući trenutak dogodio se kod 1:1 kad su na isti način kao u drugom setu oduzeli servis Kazahstancima.

Hrvatski par pokazao je i u posljednjem setu da su ipak bolji od kazahstanskog para. U posljednjem ćetvrtom setu dva puta su oduzimali servis protivnicima i na kraju slavili s . Ovom pobjedom Hrvatska vodi protiv Kazahstana s 2-1.

Sutra su na rasporedu preostala dva susreta s početkom u 14 sati s prijenosom na Drugom programu HRT-a i streamu na našoj stranici.

Prvoga dana u vodstvo nas je doveo uvjerljivom predstavom Marin Čilić, a potom je Borna Ćorić treći put u karijeri od tri odigrana međusobna dvoboja poražen od Mihaila Kukuškina, pa je nakon prvoga dana rezultat bio 1:1.

Podijeli objavu