Naslovnica CRKVA 10-godišnji Nicolas iz Guatamale hodočastio u Međugorje: „Postim srijedom i petkom“

10-godišnji Nicolas iz Guatamale hodočastio u Međugorje: „Postim srijedom i petkom“

Medjugorje.hr

Podijeli objavu

Mnoštvo hodočasnika svakodnevno sa svih strana hodočasti u Međugorje. Svatko sa svojoj životnom pričom, zahvalom i molitvom na usnama. Novinari Radiopostaje „Mir“ Međugorje imali su priliku razgovarati s desetogodišnjim Nicolasom Liarena iz Guatamale koji je u Međugorje došao s svojim roditeljima.

Podijelio je svoje osobno iskustvo vjere. Zašto više voli moliti nego igrati se, što misli o Međugorju, o čemu najviše razmišlja:

“Došli smo u Međugorje kao i toliki prije nas, jer nas je Gospa pozvala. Ovo je za nas prekrasno iskustvo, biti u ovoj Svetoj Zemlji. Ja sam htio doći ovdje jer sam se htio obratiti. Htio sam biti bliže Isusu i Mariji. Volim što sam ovdje jer sam ovih nekoliko dana proveo s Gospom. I bilo mi je divno popeti se na Brdo Ukazanja i moliti se. Htio sam se popeti bos kako bih i ja nešto žrtvovao. I tako je bilo zabavno moliti i žrtvovati se. Umjesto da se igram ja radija molim.Ja volim moliti jer je to najbolje za moju dušu. Ja sam umjesto da se igram sretniji sa svojim nebeskim Ocem. Kada moliti osjećam da je cijelo Nebo sa mnom.

Ono što je u mom životu najvažnije je što volim razmišljati o svom Isusu koji je podnio tolike žrtve za nas i ja Ga molitvom tješim. Najviše volim kad se okupi cijela obitelj i svi zajedno molimo. Postim srijedom i petkom. I nastojim da žrtvujem one stvari koje najviše volim. Jer znam da se to Bogu sviđa. Zato više volim provoditi s Njim nego u igri. Penjući se na Brdo Ukazanja osjećao sam da Gospa hoda sa mnom, a kada sam došao do vrha čekao me i Isus. Prikazao sam sve ljude koji griješe. Gospa mi je izmolila poseban dar kako bih razumio ono što mi Ona želi reći. I kako bih mogao ispuniti ono što Ona traži, kako bih s drugima mogao spasiti svijet, kazao je na kraju snažnog svjedočanstava desetogodišnji Nicolas Llarena iz Guatamale.

Cijeli razgovor možete poslušati na web stranici Radiopostaje Mir Međugorje.