Naslovnica POLITIKA Modernizacija policije u HNŽ-u: Kupuju se pištolji, puške, motocikli, uniforme…

Modernizacija policije u HNŽ-u: Kupuju se pištolji, puške, motocikli, uniforme…

Klix.ba

Podijeli objavu

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije u 2018. godini planira dodatno obnoviti svoje materijalne resurse, što se vidi iz javno objavljenog Plana javnih nabava.

“U skladu sa planiranim proračunom Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ, koji za 2018. godinu iznosi 34.633.670 KM, potrebno je pristupiti javnim nabavama roba, usluga i radova u skladu sa planiranim aktivnostima. Na ovaj način će se osigurati najefikasniji način korištenja javnih sredstava s obzirom na svrhu i predmet javne nabave, izvršenje nabavke i dodjeljivanje ugovora o javnoj nabavi, u skladu sa postupcima utvrđenim zakonom, i poduzimanje svih potrebnih mjera kako bi se osigurala pravedna i aktivna konkurencija među potencijalnim dobavljačima, uz ostvarivanje jednakog tretmana, nediskriminacije i transparentnosti”, navodi se u Planu javnih nabavi za ovu godinu koji potpisuje ministar Slađan Bevanda, prenosi Klix.ba.

Najzanimljivija stavka planiranih nabavi je kupovina vatrenog oružja, odnosno pištolja, snajpera i automatskih pušaka u vrijednosti od 338.500 KM. Planirana je nabava pištolja u vrijednosti 120.000 KM, snajpera 40.000 KM i automatskih pušaka u vrijednosti 178.500 KM.

Ako je vjerovati planiranim nabavkama, policajci u HNŽ-u dobit će ove godine i nove uniforme jer je za njihovu nabavu predviđeno 512.800 KM. Predviđena je i kupovina alpinističke opreme u vrijednosti 36.000 KM, te novih motocikl-skutera vrijednih ukupno 27.000 KM.

Planirana je i rekonstrukcija i održavanje sjedišta MUP-a, te policijskih stanica u Čitluku, Konjicu, Jablanici i Čapljini. Policajce sigurno neće obradovati novi uređaj za kontrolu radnog vremena vrijedan 18.000 KM.

Podijeli objavu