Naslovnica Obavijesti Mirovine za veljaču bit će isplaćene u ponedjeljak 5. ožujka

Mirovine za veljaču bit će isplaćene u ponedjeljak 5. ožujka

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Isplata mirovina za mjesec veljaču počet će u ponedjeljak 5. ožujka 2018. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO.

Do početka primjene novog zakona o MIO mirovine će se obračunavati prema odredbama postojećeg zakona.

Mirovine ostvarene na temelju Zakona o MIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža mirovina iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

Mirovine koje su ostvarene na temelju Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene na temelju Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00, odnosno koeficijentu 1,16 prema pravu po čl. 3. navedenog zakona (“Službene novine FBiH”, broj : 41/13 i 90/17)

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za veljaču, s uračunatim troškovima, iznose oko 165 milijuna KM, priopćeno je.

Podijeli objavu