Naslovnica DRUŠTVO Premijer Herceg posjetio rehabilitacijski centar za osobe s posebnim potrebama “Sveta Obitelj”

Premijer Herceg posjetio rehabilitacijski centar za osobe s posebnim potrebama “Sveta Obitelj”

Podijeli objavu

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije posjetio je danas Rehabilitacijski centar za osobe s posebnim potrebama „Sveta Obitelj“ u Mostaru gdje je, u pratnji don Ante Komadine, ravnatelja Caritasa Mostarsko-duvanjske biskupije i s. Krunoslave Adžamić, ravnateljice Centra, obišao štićenike te im čestitao božićne i novogodišnje blagdane.

Tijekom posjeta, domaćini su govorili o radu te karitativne ustanove koja djeluje kroz tri odjela: edukacijsko-rehabilitacijski, stacionarni i radionicu „Emanuel“, a skrbi o osobama s invaliditetom iz svih područja BiH i šire regije. Istaknuto je, također, kako se u sklopu obližnjega Centra za radno osposobljavanje osoba s razvojnim poteškoćama „Nazaret“ provodi radno rehabilitiranje u radionicama za drvodjelstvo, pletenje košara, uramljivanje slika, tekstil i ručni rad i za izradu dekorativnih predmeta od papira, voska i platna. Zahvalili su predsjedniku Hercegu na današnjem posjetu i svemu što čini kako bi se podupro rad Caritasovih ustanova.

Predsjednik Herceg istaknuo je značaj ustanova poput „Sv. Obitelji“ koje, s puno ljubavi i entuzijazma, skrbe o najpotrebitijim članovim našega društva.

„Cilj posjeta je potpora radu kako „Sv. Obitelji“ tako i drugih sličnih ustanova, te poticanje svih koji mogu dati doprinos kako bi život osoba o kojima one skrbe bio što dostojniji. Svjesni potreba koje imaju, pored redovitog financiranja, danas smo im uručili i dodatnu financijsku potporu za njihov rad“, kazao je predsjednik Herceg.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu